09.09.2021 / Basın bülteni

Ensinger, iklim stratejisini tanıtıyor

Plastik işleme uzmanı olan şirket yenilebilir enerjiye ve malzeme döngülerine güveniyor.

İklim değişikliğini kısıtlamak söz konusu olduğunda imalat yapan endüstriye ve özellikle plastik endüstrisine anahtar bir rol düşüyor. Bu bağlamda Paris İklim Anlaşmasının hedeflerine uygun olarak şirketten kaynaklanan sera gazlarını kısıtlamak ve başarılı şekilde azaltmak noktasında Ensinger Holdingin sahipleri ve yönetimi sorumluluk alıyor.

Plastik işleme uzmanı olan şirketten kabul ettiği iklim stratejisine göre önce dünya çapındaki sera gazı emisyonlarının kapsamlı biçimde tespit edilmesi gerekiyor. Bu tespiti esas alacak olan Ensinger, bu yıl içerisinde emisyon düşürme hedeflerini belirleyecek. Bilanço süreci ve hedefin formülize edilmesi ise uluslararası standartlara göre yapılacaktır. Buradaki hedef, Science-Based Target Initiative adlı bağımsız organizasyonda belirlenen düşürme hedeflerine ulaşmak ve karara bağlamaktır. Hedeflerden türetilen sera gazı düşürme tedbirleri özellikle enerji yönetiminde ve malzeme kaynaklarında uygulanacaktır. Bu kapsamda yenilebilir enerjilerden üretilen harici ve dahili elektrik oranı başarılı şekilde artırılacaktır. Aynı şekilde bir malzeme döngüsüne daha fazla sayıda malzeme entegre edilecektir.

Ensinger, planla alakalı önemli ön çalışmalar yapmıştır: Geniş kapasiteli bir enerji ve çevre yönetimi sistemi zaten uzun zamandır uygulanıyor. ClimatePartner şirketiyle işbirliği halinde iki yıl için bir CO2 bilançosu oluşturuldu. Yenilenebilir kaynaklardan üretilen elektrik oranı sürekli olarak artırılmıştır; Cham fabrikasının bütün elektrik ihtiyacı bu yıl içerisinde ekolojik elektriğe dönüştürülecektir. Aynı şekilde, şirkette kullanılan ve dahili olarak hazırlanan geri dönüşüm malzemelerinin oranı da bariz şekilde artırılmıştır.

Yönetim kurulunun üyesi olan Dr. Oliver Frey, Ensinger’de iklim stratejisini geliştirmekten sorumludur. „Birkaç yıl içerisinde dünya çapındaki emisyonların şirketimizden kaynaklanan payını azaltacak duruma gelmemiz bize pozitif enerji veriyor. Hedefimiz mümkünse harici dengeleme projeleri ilave etmeden iklim bakımından nötr iş yapmaktır” diyor Dr. Oliver Frey.

Yönetim kurulunun üyesi olan Dr. Oliver Frey, Ensinger Holdingde iklim stratejisini geliştirmekten sorumludur. (Fotoğraf: Ensinger)
Baden-Württemberg eyaletinde bulunan Nufringen, Ensinger’in ana merkezidir. İklim değişikliğini kısıtlamak söz konusu olduğunda imalat yapan endüstriye anahtar bir rol düşüyor. (Fotoğraf: Ensinger)
Ensinger Holdingin en büyün enjeksiyon döküm fabrikası Rottenburg-Ergenzingen’de bulunuyor. CO2 emisyonunu düşürmeyle ilgili tedbirler enerji yönetiminde ve malzeme kaynaklarında uygulanacaktır. Böylece yenilebilir enerjilerden üretilen elektrik oranı başarılı şekilde artırılacaktır. Aynı şekilde bir malzeme döngüsüne daha fazla sayıda malzeme entegre edilecektir. (Fotoğraf: Ensinger)
İklimin korunmasında önce. Binalarda enerji tasarrufu yapmak ve dolayısıyla CO2 emisyonunu azaltmak isteyenlerin özellikle ısı yalıtımlı pencerelere, kapılara ve dış cephelere ihtiyacı vardır. Alüminyum çerçevelerin iç ve dış kalıpları arasında termal ayrım görevi gören Ensinger marka insulbar® plastik yalıtım profilleri bu sürece katkıda bulunuyor. Metal pencereler için ilk seri imal edilen ısı yalıtım çubuklarıyla 1977 yılında Ensinger, öncü bir iş başarmıştır. Ensinger ilk üretici olarak 2013 yılında piyasaya yeni bir geri dönüşüm yalıtım profili sürdü: insulbar RE hem enerji verimliliğini hem de sürdürülebilirliği birleştirdi. Köpüklü, geri dönüştürülmüş saf PA 66’dan yapılmış insulbar RE-LI son olarak portföye eklenmiştir. (Fotoğraf: Shutterstock)