2017-07-31 / Basın bülteni

"Alüminyum sistemlerin enerji verimliliği ahşaptan çok daha yüksek"

Ensinger, insulbar yalıtım profillerini Western Windows Systems'in Kuzey Amerika için verdiği büyük bir siparişle kutluyor

Ensinger, Western Windows Systems'in 7000 serisini insulbar ile donatıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nin büyük sistem üreticisi, bu üstün termal bariyer teknolojisiyle on iki yeni ürün serisi üretti. İnce ve zarif alüminyum çerçeveli sürme cam duvarlar, kapılar ve pencereler bütün Kuzey Amerika'da kullanılmak ve en düşük U değerlerini sağlamak üzere tasarlandı.

Ensinger Inc. bu yıl kutlama yapmak için pek çok nedene sahip: 40 yıl önce Alman mühendis Wilfried Ensinger, metal pencere imalatı için dünyanın ilk ısı yalıtım bariyerinin seri üretimine başladı. 10 yılı aşkın süredir ise bu ısı yalıtım bariyerlerinin üretimi Grenloch, New Jersey, ABD'de de yapılıyor. Bu son siparişin de gösterdiği üzere, termal olarak optimize edilmiş ürünlere olan talep Amerika kıtasında da sürekli olarak artıyor.

Western Window Systems'in termal olarak bölümlenmiş (ısı yalıtımı sağlanmış) alüminyum ürünlere ait yeni serisi mimarların uygun kapı ve pencere seçim sürecini kolaylaştırıyor: Birbirine uyumlu tasarım elemanları, açık kat planlarını destekliyor ve böylece iç ve dış mekanları daha önce hiç olmadığı kadar bir araya getiriyor. Aynı zamanda her bölgesel iklim kuşağında azami enerji ve stabilite taleplerini de karşılıyorlar.

Enerji verimliliği

En modern hareketli cam duvarlar, kapılar ve pencereler, 1,08 W/m2K'ya varan U değerleri (üç camlı yalıtımda) ile üstün enerji verimliliği sunuyorlar. Özel olarak ABD'nin kuzeybatı, kuzeydoğu ve güneydoğu bölgeleri için tasarlanan sistemler, yüksek rüzgar yüklerine dayanıklılar (tasarım basıncı (DP) 50 üstü kasırgaya dayanıklılıkları sertifikayla sabit).

"Ahşap sanayi bu türde ürünlere olan talebi 'modern' parolasıyla kazamaya çalıştı, ancak müşteriler bunları satın almıyor" diyor Western Window Systems başkan ve CEO'su Scott Gates, "Mimarlar, bugüne kadar alüminyumun görünümünden, işlevselliğinden ve sağlamlığından hiç vazgeçmediler. Üstelik enerji verimliliğinden ödün vermeleri gerekse bile. Ancak yeni alüminyum ürün ailemiz enerji verimliliği açısından ahşap ürünlerden daha başarılılar."

Isı yalıtım bariyeri

12 ürün hattına sahip tüm 7000 serisinin başarıyla geliştirilmesi, imalatı ve piyasaya sunulması için anahtar, Ensinger'in bilinen insulbar yalıtım teknolojisini kullanan benzersiz bir alüminyum ekstrüzyon tasarımıdır. Bu sayede yeni her ürünü kullanılacağı coğrafi bölgenin ve iklim kuşağının koşullarına uyarlamak mümkündür.

Amerika Ensinger building products başkan yardımcısı ve genel müdürü Bruce Tichenor "insulbar teknolojisinin özü, 7000 serisindeki ürünlerin hayati parçası olan ısı yalıtım bariyerlerinin imal edildiği yüksek performanslı teknik plastiklerdir." diyor. "Bu profiller, sürme sistemlerin, pencere ve kapıların tüm ömrü boyunca ısı yalıtım değerini arttırıyor, istenen oda sıcaklığını koruyor ve enerji kaybını asgari seviyeye indiriyor.”

2017 yılında piyasaya sunulan yeni ürünler Western Window Systems için tipik dar profillere ve büyük cam yüzeylerine sahip. Mimarlar bu sayede bu ürünleri çağdaş ve modern konut tasarımlarına sorunsuz bir şekilde entegre edilebilir. Ürünler, birbirleri ile uyumlu olarak evin tamamında bütünsel bir görünüm hissi uyandırır. Aynı zamanda mimarlar, müşteriye özgü opsiyonların avantajlarını en iyi şekilde kullanabilirler.

Daha fazla bilgi inernette www.westernwindowsystems.com adreslerinde yer almaktadır.

Insulbar hakkında

Ayrıntılı bilgi için bakınız www.insulbar.com.

Ensinger Grubu, bileşikler, yarı mamul, profil ve teknik konstrüksiyon parçaları ve yüksek performanslı plastik ürünler geliştirme, üretim ve satış alanında faaliyet göstermektedir. Ensinger birçok imalat yönteminden faydalanmaktadır, özellikle ekstrükzyon, mekanik işleme ve enjeksiyon kalıplama gibi. 32 merkezde toplam 2.300 personel ile bu aile şirketi dünya çapında pek çok endüstri bölgesinde imalat yerleri veya satış temsilcilikleri aracılığıyla temsil edilmektedir.
Ayrıntılı bilgi için bakınız: www.ensingerplastics.com.

7000 serisi Western Window Systems'in yeni performans serisidir. Hareketli sürmeler, kapılar ve pencereler insulbar ısı yalıtımı profilleri ile donatılmıştır.
Alüminyum sistemler bu şekilde çağdaş tasarımlara olanak veriyor ve aynı zamanda enerji verimliliği ve yapısal sağlamlık ile ilgili en yüksek talepleri karşılıyor. Kaynak: Western Windows Systems.

Almanya
Phone +49 7032 819 674